Linux

Samba

Linux File- en Printerserverbeheer (Samba)

Klik hier om de informatie over deze training te downloaden.
...leer alles over deze Linux file- en printerserver

Doelstelling

Tijdens deze training leert u Linux Samba installeren en configureren. Niet alleen de basistechnieken komen aan bod, maar ook de fijne kneepjes van Samba. Zelfstandig Samba kunnen installeren, configureren en finetunen in een (MS Windows) netwerkomgeving is het einddoel van deze bijzonder praktische cursus.

Doelgroep

Bedoeld voor hen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden als systeembeheerder met het Linux Operating System te maken hebben en meer willen weten over het beheren van de Samba file- en printerserver.

Voorkennis

Voor deze cursus wordt voorkennis verwacht op het niveau van LISY1 - Linux Systeembeheer I.

Lesstof

 • wat is een file- en printerserver en hoe werkt het?
 • wat is Samba en wat zijn de voordelen t.o.v. Windows?
 • Samba installeren en instellen voor eerste gebruik
 • Samba starten en testen
 • de webinterface SWAT installeren
 • Samba status en log files
 • overzicht algemene instellingen
 • mappen delen en instellen
 • een printer delen en instellen
 • Samba instellen als PDC of Domain Member
 • PDC mogelijkheden: login script, policies en roaming profiles
 • geavanceerde mogelijkheden: Winbind, SSL, LDAP, etc.

Cursusmateriaal

Using SambaDe cursus wordt gegeven aan de hand van een zelf ontwikkelde cursusmap, met daarnaast het boek: "Using Samba" van Uitgeverij O'Reilly, 539 blz. ter waarde van EUR 39,90. Dit boek is zeer geschikt om na de cursus te dienen als naslagwerk..

Deelnamecertificaat

U ontvangt na afloop van de training een certificaat van Internet Opleidingscentrum, waarop staat vermeld dat u de cursus "Linux File- en Printerserver beheer (Samba)" heeft gevolgd.

Tijdsduur

Deze cursus duurt twee dagen, van 9.30 - ca. 16.30 uur. Tussen 12.00 - 12.45 uur is er een lunch. Koffie, thee en frisdrank zijn de gehele dag beschikbaar.

Kosten

De cursus kost EUR 895,00 per persoon, excl. BTW. Inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, lunches en consumpties.

Cursusdata

Linux File- en Printerserverbeheer (Samba) - 2 dagen
2024 mei
juni
juli
augustus
september
oktober
( Voldoende plaats Voldoende plaats, Bijna Vol Bijna Vol, Vol Vol, Vol Last Minute )
(Klik op de gewenste datum)

Let op: Getoond wordt steeds de 1e dag van 2 aaneengesloten werkdagen, tenzij hieronder bij Inschrijven anders staat aangegeven!

Indien u 3 of meer deelnemers heeft voor deze cursus maar hierboven geen geschikte datum kunt vinden, kunnen we in veel gevallen voor u een extra datum inplannen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor deze cursus door het online inschrijfformulier in te vullen. Tevens kunt u ons vragen stellen per E-mail op info@ioc.nl. Natuurlijk kunt u zich ook schriftelijk opgeven. U kunt hiervoor gebruik maken van het inschrijfformulier (PDF), welke wij u graag op verzoek toesturen of faxen.
Bel ons: 0318 - 64 86 80.
 

Contact