PHP/ASP/xHTML/CSS

jQuery Programmeren

jQuery Programmeren

Klik hier om de informatie over deze training te downloaden.
...het framework, de Tools, UI en Mobile.

Doelstelling

Het doel van de jQuery cursus is om u een goed overzicht te geven van de werking en mogelijkheden van de jQuery JavaScript bibliotheek en een paar belangrijke plugins. Na afloop van de cursus kunt u zelf tal van basistaken met jQuery uitvoeren. U heeft een solide basis van waaruit u verder kunt leren.

jQuery is een gratis, open source framework voor client-side JavaScript. Het werd in 2006 ontwikkeld door John Resig om het werken met JavaScript en het Document Object Model (DOM) een stuk eenvoudiger te maken. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot het meest populaire JavaScript framework. Het wordt door vele grote websites en open source projecten gebruikt om cross-browser interactiviteit en effecten mogelijk te maken.

U leert allereerst hoe u de jQuery bibliotheek insluit en hoe u jQuery functionaliteit aanroept. Daarna leert u hoe u jQuery kunt gebruiken om delen van het document te selecteren en hoe u deze delen vervolgens kunt manipuleren. U leert hoe u met jQuery op events kunt reageren en hoe u effecten kunt animeren. Na deze basisvaardigheden krijgt u een inleiding in AJAX en leert u hoe u deze technologie met jQuery toepast om delen van uw pagina dynamisch te verversen. Vervolgens komt aan bod hoe u de standaardfunctionaliteit van jQuery met plugins kunt uitbreiden. U kunt deze zelf schrijven maar er zijn honderden plugins beschikbaar in de jQuery Plugin Registry voor tal van verschillende taken, bijvoorbeeld het tonen van slideshows of het valideren van formulieren. U leert tot slot werken met een drietal zeer bekende jQuery plugins:

jQuery Tools is een plugin die de belangrijkste user interface componenten bevat die in de meeste moderne websites gebruikt worden, zoals tabs, tooltips, scrollables en en overlays. En niet te vergeten een formulier module met validatie, datepicker en slider!

jQuery UI is meer gericht op webapplicaties. Het bevat niet alleen datepickers, sliders en tabs maar bijvoorbeeld ook accordions, buttons, progressbars. En in de zojuist uitgekomen nieuwe versie ook menus, spinners en tooltips. Deze kunnen vervolgens met een van de beschikbare themes, of een eigen theme, uniform worden opgemaakt. Ze kunnen met allerhande effecten geanimeerd worden. Op een lower level biedt jQuery UI ook mogelijkheden tot positioneren, slepen, selecteren, sorteren en resizen om zo snel interactief gedrag te realiseren.

jQuery Mobile is een plugin die u kunt gebruiken in combinatie met jQuery en jQuery UI om websites te maken die voor touch georienteerde apparaten zoals smartphones en tablets.

Doelgroep

De jQuery cursus is bedoeld voor webdevelopers en webdesigners die jQuery en jQuery plugins willen gebruiken in hun websites en webapplicaties.

Voorkennis

Om deel te nemen aan de cursus jQuery moet u reeds in staat zijn om zelfstandig statische HTML pagina's te kunnen schrijven, bij voorkeur zonder het gebruik van een WYSIWYG editor. Met jQuery gaat u immers HTML pagina's manipuleren. Bovendien zult u veel met CSS selectors, classes en id's werken dus een goed begrip van CSS is ook onmisbaar. De volgende cursussen vormen gezamenlijk een uitstekende basis:

 • HTML Basis
 • HTML Vervolg
 • CSS
Kennis van JavaScript is sterk aan te bevelen al komen de basisprincipes tijdens de cursus nog even kort aan de orde. De volgende cursus is een uitstekende basis:
 • JavaScript

Lesstof

 • Inleiding
 • Selectors
 • Filters
 • DOM manipulatie
 • Event handling
 • Effecten en Animaties
 • Ajax en JSON
 • Overzicht van jQuery plugins
 • Zelf een eenvoudige plugin maken
 • jQuery Tools introductie
 • jQuery UI introductie
 • jQuery Mobile introductie

Cursusmateriaal

U werkt tijdens de cursus op een Windows PC met daarop de meest recente versies van de bekendste browsers. De keuze van de editor is ondergeschikt aan het leren programmeren met jQuery. In principe gebruiken we de meest recente versie van NetBeans of Visual Studio Express maar als u liever een andere editor gebruikt dan is dat geen probleem.

De cursisten krijgen een zelf ontwikkelde, zeer uitgebreide, Nederlandstalige cursusmap. Hierin kunnen zij de door de docent besproken theorie terugvinden en nog eens op hun gemak nalezen. De map bevat tevens de oefeningen die tijdens de cursus gemaakt worden onder begeleiding van de docent. Voor de snelle cursisten zijn er verdiepingsoefeningen. De uitwerkingen van de oefeningen vindt u achterin de cursusmap. Na afloop van de cursus kunt u zowel uw eigen uitwerkingen als die van de docent in ZIP of RAR formaat mee naar huis nemen.

Deelnamecertificaat

U ontvangt na afloop van de training een certificaat van Imatica, waarop staat vermeld dat u de cursus "HTML 5" heeft gevolgd.

Tijdsduur

Deze cursus duurt twee dagen, van 9.30 - ca. 16.30 uur. Tussen 12.30 - 13.00 uur is er lunch. Koffie, thee en frisdrank zijn de gehele dag beschikbaar.

Kosten

De cursus kost EUR 895,00 per persoon, excl. BTW. Inclusief lesmap, deelnamecertificaat, lunches en consumpties.

Cursusdata

jQuery Programmeren - 2 dagen
2024 juni
juli
augustus
september
oktober
november
( Voldoende plaats Voldoende plaats, Bijna Vol Bijna Vol, Vol Vol, Vol Last Minute )
(Klik op de gewenste datum)

Let op: Getoond wordt steeds de 1e dag van 2 aaneengesloten werkdagen, tenzij hieronder bij Inschrijven anders staat aangegeven!

Indien u 3 of meer deelnemers heeft voor deze cursus maar hierboven geen geschikte datum kunt vinden, kunnen we in veel gevallen voor u een extra datum inplannen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor deze cursus door het online inschrijfformulier in te vullen. Tevens kunt u ons vragen stellen per E-mail op info@imatica.nl. Natuurlijk kunt u zich ook schriftelijk opgeven. U kunt hiervoor gebruik maken van het inschrijfformulier (PDF), welke wij u graag op verzoek toesturen of faxen.
Bel ons: 088 - 88 00 700.
 

Contact