Crystal Reports

SAP Crystal Server

SAP Crystal Server - Installatie en Configuratie

Klik hier om de informatie over deze training te downloaden.
...haal alles uit deze applicatie voor webbased rapportdistributie

Doelstelling

Aan het einde van de dag bent u in staat om SAP Crystal Server naar uw hand in te stellen. U kunt op verschillende manieren rapporten publiceren, schedulen en exporteren. Ook de rechtenstructuur kent geen geheimen meer.

Doelgroep

De cursus SAP Crystal Server - Configuratie & Gebruik is bij uitstek geschikt voor netwerk-, systeem-, of applicatiebeheerders die de verantwoording krijgen over een installatie van deze software.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een basiskennis van netwerken en Windows server systemen hebben. Daarnaast wordt kennis van SAP Crystal Reports op het niveau van de cursus SAP Crystal Reports - Rapport Ontwerp 2 verwacht.

Lesstof

Tijdens de cursus SAP Crystal Server leren cursisten hoe zij de applicatie moeten installeren. Er wordt kort aandacht besteed aan de architectuur van SAP Crystal Server. De nadruk zal na de installatie vooral komen te liggen op het instellen en gebruiken van SAP Crystal Server. Cursisten leren hoe zij rapporten moeten publiceren (vanuit de Crystal Management Console, de Publishing Wizard, of vanuit Crystal Reports). Zij leren hoe ze gebruikers aanmaken en hoe ze mappen aanmaken om rapporten in op te slaan. Er wordt tevens aandacht besteed aan het verlenen van rechten aan gebruikers op mappen en/of afzonderlijke rapporten. De belangrijkste aandachtspunten voor het succesvol draaien van een rapport vanuit SAP Crystal Server zullen worden behandeld. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om rapporten te schedulen (plannen) en te exporteren.

Cursusmateriaal

Aan de hand van een syllabus zal de docent u door de installatie en configuratie voeren. Aan de hand van doordachte oefeningen komt u in aanraking met alle aspecten van het configureren van de SAP Crystal Server applicatie. Zodoende bent u voorbereid op het onderhouden van de 'live' omgeving binnen uw organisatie. U wordt getraind in het voorkomen van veelgemaakte fouten.

Deelnamecertificaat

U ontvangt na afloop van de training een certificaat van Internet Opleidingscentrum waarop vermeld staat dat u de cursus "SAP Crystal Server - Configuratie & Gebruik" heeft gevolgd.

Tijdsduur

Deze cursus duurt een dag, van 9.30 - ca. 16.30 uur. Tussen 12.30 - 13.00 uur is er een lunch in buffetvorm. Koffie, thee en frisdrank zijn de gehele dag beschikbaar.

Kosten

De cursus kost EUR 495,00 per persoon, excl. BTW. Inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, lunch en consumpties.

Cursusdata

SAP Crystal Server - Installatie en Configuratie - 1 dag
2024 juni
juli
augustus
september
oktober
november
( Voldoende plaats Voldoende plaats, Bijna Vol Bijna Vol, Vol Vol, Vol Last Minute )
(Klik op de gewenste datum)

Indien u 3 of meer deelnemers heeft voor deze cursus maar hierboven geen geschikte datum kunt vinden, kunnen we in veel gevallen voor u een extra datum inplannen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Inschrijven

U kunt inschrijven op deze training door het online inschrijfformulier in te vullen. Tevens kunt u ons vragen stellen per E-mail op info@crystalreports.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar onder nummer: 088 - 88 00 700. Nadere informatie over SAP Crystal Reports producten: http://www.crystalreports.nl
 

Contact