Linux

Apache

Linux Webserverbeheer (Apache)

Klik hier om de informatie over deze training te downloaden.
...leer de Linux webserver installeren en configureren

Doelstelling

Apache is sinds april 1996 de meest populaire webserver op het internet. Metingen in februari 2010 door de Netcraft Web Server Survey tonen aan dat ruim 55% van de grotere webservers op het internet draaien onder Apache!

Het doel van deze training is om u te leren een Linux webserver op basis van Apache te onderhouden en noodzakelijke wijzigingen in de configuratie aan te brengen. De Apache logfiles hebben voor u straks geen geheimen meer.

Zelfstandig Apache kunnen installeren, configureren en finetunen is het doel van deze enerverende cursus.

Doelgroep

Bedoeld voor hen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden als systeembeheerder met het Linux Operating System te maken hebben en meer willen weten over het beheren van de Apache webserver.

Voorkennis

Voor deze cursus wordt voorkennis verwacht op het niveau van LISY3 - Linux Systeembeheer.

Lesstof

 • hoe werkt een webserver en wat is Apache?
 • Apache installeren en instellen voor eerste gebruik
 • Apache starten en testen
 • wat zijn modules en hoe worden ze gebruikt
 • wat staat er in de Apache logfiles?
 • Internet adres (URL) afhandeling
 • CGI, SSL, restrictions, content negotiation, virtual hosting
  & proxy
 • tips voor een betere beveiliging en performance
 • Apache, PHP en MySQL

Cursusmateriaal

De cursus wordt gegeven aan de hand van een zelf ontwikkelde Nederlandstalige cursusmap, met daarnaast de handige Apache 2 Pocket Reference - For Apache Programmers & Administrators van Uitgeverij O' Reilly.

Deelnamecertificaat

U ontvangt na afloop van de training een certificaat van Imatica, waarop staat vermeld dat u de cursus "Linux Webserverbeheer (Apache)" heeft gevolgd.

Tijdsduur

Deze cursus duurt een dag, van 9.30 - ca. 16.30 uur. Tussen 12.30 - 13.15 uur is er een lunch. Koffie, thee en frisdrank zijn de gehele dag beschikbaar.

Kosten

De cursus kost EUR 450,00 per persoon, excl. BTW. Inclusief lesmap, Pocket Reference, deelnamecertificaat, lunch en consumpties.

Cursusdata

Linux Webserverbeheer (Apache) - 1 dag
2024 juni
juli
augustus
september
oktober
november
( Voldoende plaats Voldoende plaats, Bijna Vol Bijna Vol, Vol Vol, Vol Last Minute )
(Klik op de gewenste datum)

Indien u 3 of meer deelnemers heeft voor deze cursus maar hierboven geen geschikte datum kunt vinden, kunnen we in veel gevallen voor u een extra datum inplannen. Neem in dat geval even contact met ons op.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor deze cursus door het online inschrijfformulier in te vullen. Tevens kunt u ons vragen stellen per E-mail op info@imatica.nl. Natuurlijk kunt u zich ook schriftelijk opgeven. U kunt hiervoor gebruik maken van het inschrijfformulier (PDF), welke wij u graag op verzoek toesturen of faxen.
Bel ons: 088 - 88 00 700.
 

Contact